“DÜNYAYI DÖNÜŞTÜRECEĞİNE İNANIYOR”

“Mideme iyi geliyor” diye zeytin çekirdeği yutan babasından ilham almış Duygu Yılmaz.

“Doğru mu?” diye araştırmaya başlamış. Önce, babasının zeytin çekirdeği yutmasını engellemiş. Ardından, kalite uzmanı olarak çalıştığı bal şirketindeki mesaisi bittikten sonra, evde kurduğu laboratuvarında denemeler yapmaya başlamış.

Haziran 2015’te zeytin çekirdeği atığından antimikrobiyal biyoplastik granül üretmek üzerine bir firma kurmaya karar vermiş.

İşinden ayrılıp, arkadaşları Ahmet Fatih Ayaş ve Mehmet Emin Öz’ü de yanına alarak Biolive şirketini hayata geçirmiş.

Önce evlerindeki laboratuvarda, sonra da kurdukları Ar-Ge merkezinde çalışmaya devam etmiş. 2015’te, İTÜ Çekirdek Girişimcisi olmuş.

“DÜNYAYI DÖNÜŞTÜRECEĞİNE İNANIYOR”

Biolive şu an 5 kişilik mühendislik ağırlıklı çekirdek kadrosuyla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Vestel destek ekibiyle toplam sayı 15’i buluyor.

“Biyoplastik buzdolabı teknolojisi dışında gıda kapları ve ambalajları, streç filmleri, çevreci otomobil plastik iç malzemesi, organik oyuncak ve bebek emziğine kadar birçok alanda kullanılabilir granüller üzerine çalışıyoruz” diyen Duygu Yılmaz, zeytin çekirdeği özütlü kremler ve tonikler de üretiyor.

Yılmaz, doğada çok kısa sürede kaybolan antimikrobiyal biyoplastiklerin dünyayı dönüştüreceğini düşünüyor. Gelecek nesillere miras kalacağını düşündüğümüz bu harika girişim biz de “İyi ki” olarak Duygu Yılmaz’a “İyi ki varsın!” diyoruz.